Geschiedenis van Tai Chi Balans en Energie

Op 23 februari 2015 startte Marja Nieuwland onder de naam Tai Chi Balans en Energie met de eerste lessen in de Agnus Dei kerk. Aanvankelijk met een groep op de maandagochtend en twee groepen op de dinsdagavond. In april 2015 kwam de vierde groep erbij op de donderdagavond. Een vijfde groep startte op de maandagmiddag in augustus 2017.

Van begin af aan was er een wachtlijst, die steeds opnieuw weer groeide ook nadat er een lestijd was bijgekomen. Daarom zocht Marja naar een collega om te kunnen gaan samenwerken en uit te breiden, niet alleen met uren maar ook met lesaanbod. Die collega werd gevonden in Claudia van den Hoven, en met Claudia is een fijne en natuurlijke samenwerking ontstaan. In augustus 2020 startte Claudia met de zesde groep en zij geeft les in Chi Neng Qigong. Door deze uitbreiding is er niet alleen een breder aanbod van lestijden gekomen, maar ook een breder aanbod van verschillende Qigong-vormen. Hiermee hoop ik aan zoveel mogelijk mensen Tai Chi / Qigong door te kunnen geven en te laten ervaren wat het met je doet, zowel fysiek als mentaal.

In 2020 bestond Tai Chi Balans en Energie 5 jaar. Naar aanleiding van het 1e lustrum verscheen in augustus dit artikel in weekblad De Schakel: (https://www.weekbladdeschakel.nl/nieuws/algemeen/1002121/-in-de-eenvoud-ligt-de-grootste-kracht-5-jaar-tai-chi-in-ad-kerk)

Door de corona-pandemie konden we het 1e lustrum niet in februari vieren maar dat gebeurde op 5 september van dat jaar. We startten de ochtend met een uurtje qigongen, daarna gezellig (uiteraard corona-proof) nakletsen met koffie en thee en heerlijke door een aantal deelnemers zelfgemaakte hapjes (dank daarvoor!). Klik op de links hier onder voor de recepten:

Zelfs het weer werkte mee, kortom, een dag met een gouden randje.

groep mensen die Tai Chi beoefenen op een leeg schoolplein

2e foto van een groep mensen die Tai Chi beoefenen op een leeg schoolplein