Contact

Wilt u meer informatie, dan vertel ik u er graag over.
U kunt mij als volgt bereiken:
06-45921284
taichibalansenenergie@gmail.com

Marja Nieuwland, Tai Chi Qi gong-docente

Even voorstellen
Marja Nieuwland - portretMijn naam is Marja Nieuwland en ik woon, samen met mijn man en onze 2 zonen, in Aalst-Waalre.
Een aantal jaren geleden ben ik puur uit belangstelling en nieuwsgierigheid Tai Chi Qi gong lessen gaan volgen. Na de eerste les was ik heel verrast wat het met mij deed: ogenschijnlijk hadden we tijdens de les heel simpele bewegingen uitgevoerd, maar mijn lichaam voelde heerlijk soepel en ontspannen, ik voelde mezelf energiek en in mijn hoofd was er rust. Mijn nieuwsgierigheid naar deze bewegingsvorm werd hierdoor alleen maar groter.

Gaandeweg de tijd werd Tai Chi Qi gong meer en meer mijn passie en het gevoel groeide om het fijne gevoel door te geven aan anderen, om anderen te laten ervaren wat Tai Chi Qi gong met je kan doen. Toen Maaike Wijn (www.qisense.nl), mijn toenmalige docente, aanbood om mij de Tai Chi Qi gong grondbeginselen te leren, heb ik dat aanbod met beide handen aangenomen en ben ik "de Tao (weg) van de Tai Chi" opgegaan. Het is een prachtige "Tao" (weg) en inmiddels een manier van leven geworden. Daarnaast volg ik regelmatig workshops en lessen bij andere docenten, oa bij Inge Duyts, Denise Bloemen en Inge Maassen, Jolanda Wennink, Patricia van Walstijn, Hans Peter Roel.

In 2017 heb ik bij het Chinese echtpaar prof. h.c. Sui QingBo en QiGong-therapeute Lena du Hong de Tai Chi Qigong opleiding afgerond en mijn diploma behaald. QingBo en Lena hebben in het dorp Schwarzenberg am Bohmerwald in Oostenrijk een prachtig opleidingscentrum en het is altijd heel bijzonder om daar te zijn en van hen te mogen leren! Regelmatig reis ik nog naar Oostenrijk om verdiepingsweken te volgen om de bewegingen te verfijnen en ook nieuwe oefeningen te leren van deze mooie bewegingsvorm, want de "Tao van de Tai Chi Qigong" eindigt nooit!

Heel hartelijk dank aan iedereen van wie ik mocht en nog steeds mag leren, niet alleen mijn leraren, maar zeker ook mijn cursisten, zonder hen allen zou ik niet zijn waar ik nu ben!

Het opleidingscentrum van Lena en QingBo, in Schwarzenberg am Bohmerwald:
tcm-lebenspflege.at

Tai Chi Balans en Energie is aangesloten bij:
- de Laoshan Union
- Stichting Taijiquan Nederland

Serie foto's van een Tai Chi Qi gong oefening: het draaiende vliegwiel